Snel naar
Inhoud

Herkomst van ons rundvlees


Het rundvlees dat we u aanbieden komt van het rustige, gemoedelijke Twentse land. We hebben vaarzen van het Blonde d’Acquitaine ras. Dit ras geeft fantastisch vlees: boterzacht en een heerlijke smaak. Dit geldt voor vaarzen nog in sterkere mate dan voor stieren.

 

Zorg voor het welzijn van de dieren
Onze koeien en kalveren lopen het grootste deel van jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik  bed van stro en krijgen veel frisse lucht.

 

Koeien in de wei
De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maismeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees.

Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. In een tijd waarin de consument verantwoord en gezond wil leven, past dit rundvlees bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.